Methode: HSP Begrijpen

De methode HSP Begrijpen gaat uit van, de naam zegt het al, het begrijpen van HSP. Begrijpen wat hooggevoeligheid is, hoe het jou als persoon mede vormt, en hoe dit van invloed is op hoe jij de wereld om je heen ervaart. Als filosoof heeft HSP-coach Marlie veel op met de bekende (oud-)Griekse uitspraak "Ken jezelf". Gnoothi Seauton (de Griekse term) betekent daarnaast "Zorg voor jezelf".

De eerste stap naar omgaan met HSP is daarom: zelfkennis.

Als het begrip er éénmaal is, is het tijd voor acceptatie.

De volgende stap is het aanpassen van je gedrag op de situatie.

Dit lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet.
De laatste stap is daarom om je hooggevoeligheid te gaan liefhebben.

Bedenk dat er tussen stap één en stap vier, gemakkelijk maanden of zelfs jaren kunnen verstrijken! Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je coachingstraject jaren duurt. Je leert in pakweg 5 tot 1o sessies (soms meer, soms minder) hoe je effectief aan de slag kunt gaan om beter te leren leven met jouw HSP-zijn op de werkvloer.

Als het je tijdens het traject al lukt om je HSP-zijn lief te hebben, is dat natuurlijk heel mooi, maar we gaan daar niet van uit. We leren je wel de aanzet. Waar we wel van uit gaan, is dat je al tijdens het traject gaat merken dat je je vaker tevreden, goed, en ja, gelukkig voelt. Dit maakt dat het de investering in jezelf meer dan waard is. Benieuwd naar de kosten? Check de tarieven.